Nr. crt.

Functia clericala sau asimilata

Numarul de posturi

Functia didactica cu care se asimileaza

1

Vicepresedinte uniune, vicar administrativ patriarhal, vicar general, secretar general, consilier patriarhal, prim-rabin

52

Profesor cu studii superioare, cu grad didactic I si vechime in invatamant peste 25 ani

2

Secretar patriarhal, inspector general bisericesc, vicar administrativ eparhial, vicar episcopal

41

Profesor cu studii superioare, cu grad didactic I si vechime in invatamant intre 20 si 25 ani

3

Secretar Cancelaria patriarhala, consilier eparhial, secretar eparhial, inspector eparhial, exarh, protopop

732

Profesor cu studii superioare, cu grad didactic II si vechime in invatamant intre 10 si 15 ani

4

Staret, superioara, egumen

466

Profesor cu studii superioare, cu grad didactic II si vechime in invatamant intre 1 si 5 ani


*) În anul 2018, numărul de posturi pentru personalul clerical angajat în unităţile cultelor recunoscute din România, pentru care se asigură sprijin lunar la salarizare, prevăzut la capitolul III, lit. C din anexa nr. I la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează cu două posturi, respectiv de la 732 de posturi la 734 de posturi, respectiv la nr. crt. 3 - poziţia "Secretar Cancelaria patriarhală, consilier eparhial, secretar eparhial, inspector eparhial, exarh, protopop", aferent funcţiei de consilier eparhial.
*) În anul 2018, numărul de posturi pentru personalul clerical angajat în unităţile cultelor recunoscute din România, pentru care se asigură sprijin lunar la salarizare, prevăzut la capitolul III, lit. C din anexa nr. I la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează cu un post, respectiv de la 52 de posturi la 53 de posturi, respectiv la nr. crt. 1 - poziţia "Vicepreşedinte uniune, vicar administrativ patriarhal, vicar general, secretar general, consilier patriarhal, prim-rabin" (Legea nr. 2/2018, cap. III, art. 61).

CAPITOLUL III - Culte