(1) Presedintele Curtii Constitutionale este egal in grad cu presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar judecatorii Curtii Constitutionale, cu vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, beneficiind de indemnizatie egala cu a acestora la nivel maxim, neconditionata de vechimea in functia de judecator sau procuror, precum si de celelalte drepturi.
(2) Personalul Curtii Constitutionale este salarizat potrivit anexelor la prezenta lege in care se regasesc aceste categorii de personal, in functie de incadrare, cu respectarea prevederilor prezentei legi, beneficiind, in mod corespunzator, si de celelalte drepturi prevazute de legislatia in vigoare.
(3) Funcţia similară în plată pentru magistraţii-asistenţi, precum şi pentru personalul auxiliar de specialitate din cadrul Curţii Constituţionale se determină potrivit art. 2 alin. (8) şi art. 4 din Legea nr. 124/2000 privind structura personalului Curţii Constituţionale, prin raportare la funcţiile corespunzătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau Curtea Constituţională, după caz (Completat prin Legea nr. 79/2018).

CAPITOLUL VIII - Reglementari specifice personalului din sistemul justitiei