(1) Salariile de baza pentru specialistii din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, inclusiv al Directiei Nationale Anticoruptie si al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si al celorlalte parchete, sunt prevazute in prezenta anexa la cap. I lit. B nr. crt. 4.
(2) Specialistii prevazuti la alin. (1) beneficiaza si de celelalte drepturi salariale prevazute de lege pentru categoria profesionala din care fac parte, dupa caz, cu exceptia elementelor salariale care compun salariul de baza stabilit pentru categoriile profesionale din care fac parte.
(3) Salariul de baza se stabileste potrivit prezentei anexe, cap. I lit. A nr. crt. 6 pentru agentii de politie judiciara din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si cap. I lit. B nr. crt. 4 pentru ofiterii de politie judiciara. Sefii de birou din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism beneficiaza de indemnizatia de incadrare corespunzatoare functiei de prim-procuror adjunct din cadrul parchetului de pe langa judecatorie, iar sefii de serviciu de indemnizatia de incadrare corespunzatoare functiei de prim-procuror in cadrul parchetului de pe langa judecatorie. Ofiterii si agentii de politie judiciara din Directia Nationala Anticoruptie si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism beneficiaza de drepturile prevazute in prezenta anexa. Specialistii prevazuti la alin. (1) beneficiaza si de prevederile art. 23 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 27/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 45/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) Indemnizatiile de incadrare sau salariile de baza, precum si alte drepturi salariale ale personalului din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism se stabilesc de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, respectiv al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, potrivit legii.

CAPITOLUL VIII - Reglementari specifice personalului din sistemul justitiei