(1) Salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate si conex din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, astfel cum este definit la art. 3 din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabilesc pe grade sau trepte profesionale, in raport cu functia detinuta, cu nivelul studiilor, cu vechimea in specialitate, precum si cu nivelul instantei sau al parchetului, dupa caz.
(2) Salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate si conex din cadrul judecatoriilor si al parchetelor de pe langa acestea sunt cele prevazute in prezenta anexa la cap. II si III.
(3) Salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate si personalul conex de la tribunale/tribunale specializate, tribunalele militare si de la parchetele de pe langa acestea, de la judecatoriile din municipiul Bucuresti si din localitatile resedinta de judet, precum si de la parchetele de pe langa acestea sunt cele prevazute la alin. (2) majorate cu 5%.
(4) Salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate si personalul conex de la curtile de apel si parchetele de pe langa acestea sunt cele prevazute la alin. (2) majorate cu 7,5%.
(5) Salariile de baza pentru personalul auxiliar de specialitate si personalul conex de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de la Directia Nationala Anticoruptie si de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism sunt cele prevazute la alin. (2) majorate cu 10%.

CAPITOLUL VIII - Reglementari specifice personalului din sistemul justitiei